Internet och Wifi

Boka dator

Med ditt bibliotekskort har du möjlighet att boka en dator för informationssökning och e-post utan kostnad. Kontakta personalen på ditt lokala bibliotek för att boka datortid. Du kan boka datorn högst en halvtimme per dag. OBS! Privata program, lagringsmedia (t.ex. USB-minnen) eller utrustning får ej användas. Saknar du bibliotekskort hjälper bibliotekspersonalen dig, ta med dig legitimation.

 

Egen dator?

Har du med dig egen dator/surfplatta/telefon kan du surfa trådlöst på Åseda och Lenhovda bibliotek. Du behöver logga in för att få tillgång till nätverket. Lösenord får du i disken på biblioteket mot uppvisande av bibliotekskort eller legitimation. Eftersom nätet är öppet och fritt rekommenderar vi att du har ett fullgott virusskydd och har aktiverat intern brandvägg. Vi tar inte ansvar för intrång på din dator och eventuella skador. Biblioteket hjälper inte till med tekniska frågor som rör trådlöst nätverk. Du måste kunna hantera din egen dator för att utnyttja tjänsten.

 

Skriva ut och kopiera

På biblioteket kan du skriva ut och kopiera. Du betalar när du är färdig. Det kostar 1kr/sida A4. Du kan skriva ut i svartvitt från våra datorer mot en avgift. Utskriften hämtar och betalar du i utlåningsdisken. Vi har också en kopieringsmaksin som kan användas för att kopiera. Du kan kopiera i olika pappersstorlekar men bara i svartvitt.

Språk