Låna e-bok till dator eller läsplatta

Låna e-bok till dator:

1. Skapa ett användarkonto hos Adobe (Adobe-ID).
  2. Installer läsprogrammet Adobe Digital Editions på din dator och logga in med ditt Adobe-ID.
  3. Logga in på bibliotekens webbplats med bibliotekskort och PIN-kod och sök fram en e-bok.
  4. Ladda ner e-boken genom att klicka på knappen "Ladda ned (EPUB)".
  5. E-boken öppnas i Adobe Digital Editions.

Så här för du över e-boken till läsplatta:

1. Låna och ladda ner e-boken till din dator enligt instruktionen ovan.
  2. Starta och koppla in din läsplatta till datorn via en USB-sladd.
  3. Öppna Adobe Digital Editions, din läsplatta bör dyka upp som en symbol i vänsterspalten av programmet.
  4. Auktorisera läsplattan med ditt Adobe-ID första gången du lånar.
  5. För över boken till läsplattan genom att dra symbolen för den bok du lånat från högerspalten till symbolen för din läsplatta i vänsterspalten och släpp.
  6. Ta bort USB-sladden frånd in dator och öppna boken i din läsplatta.

Tänk på att vissa läsplattor inte är kompatibla med Adobe Digital Editions (t.ex. kräver Sonys läsplattor att man använder SonyReader). Generellt gäller att läsplattan måste kunna hantera filer i epub-formatet med Adobes kopieringsskydd DRM (det gör t.ex. inte Amazone Kindle).