Låna e-böcker till iPhone och iPad

Innan du kan börja ladda ner

För att kunna ladda ner e-böcker till din surfplatta eller smarta telefon behöver du ett bibliotekskort, appen PocketBook Reader och ett Adobe ID.

Kom igång

1. Hämta appen "PocketBook Reader" i App Store. Appen är gratis.
  2. Skaffa Adobe ID: Böckerna är kopieringskyddade. För att kunna läsa dem behövs ett Adobe ID som låser upp boken. Gå in på www.adobe.com och välj "Logga in" och sedan "Skapa ett konto". Man måste ha fyllt 13 för att kunna skaffa ett Adobe-ID.
  3. Auktorisera: Öppna PocketBook Reader och skriv in ditt Adobe ID. Nu kan du börja låna e-böcker.
  4. Detta gör du bara första gången, sedan finns det där.

Låna en bok

1. Starta enhetens webbläsare och gå in på bibliotekets webbsida.
  2. Klicka på "Logga in" uppe till höger. Ange ditt bibliotekskortsnummer och PIN-kod, klicka sedan på "OK".
  3. Sök upp en e-bok genom att skriva författare och/eller titel i sökrutan ovan "Sök e-böcker" eller välj bland listade e-böcker.
  4. Klicka på titeln. Under bokens beskrivning ser du vilka format som boken går att ladda ned i. Välj i första hand Låna: Ladda ner (EPUB). Formatet Låna: Läs strömmmande innebär att du måste vara uppkopplad mot Internet när du läser boken. Klicka på länken Öppna: Ladda ner (EBUP) och välj "PocketBook Reader".

Ladda ned boken till fler plattor, mobiler eller datorer

Boken som du har lånat går att hämta till fler enheter.

1. Gå till bibliotek.uppvidinge.se från den enheten du vill ladda ned boken till.
  2. Logga in med bibliotekskort eller personnummer och PIN-kod högst upp på sidan.
  3. Gå till sidan Mina lån, där hittar du dina lånade e-böcker.
  4. Klicka på länken Hämta e-lån och följ sedan anvisningarna för den aktuella enheten.