E-ljudböcker på dator

Låna och lyssna på e-ljudböcker i dator

Kom igång

De e-ljudböcker som du kan låna är strömmande, vilket innebär att du måste vara uppkopplad på internet. Det går också att ladda ned böckerna i appen Biblio och lyssna offline.

För att låna strömmande e-ljudböcker behöver du:

1. bibliotekskort och pinkod
  2. Du behöver ha Adobe Flash Player på datorn. Det är ett tilläggsprogram till din webbläsare som ofta redan finns installerad.

Låna en e-ljudbok

• Starta datorns webbläsare och gå in på bibliotekets webbsida.
  • Gå till sidan för e-ljudböcker
  • Sök upp en e-ljudbok genom att skriva författare och/eller titel i sökrutan ovan "Sök e-ljudböcker" eller välj bland listade e-böcker.
  • Logga in på sidan med ditt lånekortsnummer (11 siffror i en rad) eller personnummer (10 siffror), och din PIN-kod.
  • Klicka på "Låna: Lyssna i dator" (under rubriken "Du kan låna boken i dessa format").
  • Klicka på "Öppna: Lyssna i dator" (under rubriken "Du kan låna boken i dessa format").
  • En ny flik i din webbläsare öppnas med en spelare där du kan börja lyssna direkt.
  • Har du också appen "Biblio" i din Smartphone eller surfplatta hamnar boken automatiskt även där om du senare väljer att lyssna där istället.

Fortsätt lyssna på lånad e-ljudbok

1. Starta datorns webbläsare och gå in på bibliotekets webbsida.
  2. Klicka på "Logga in" uppe till höger. Ange ditt bibliotekskortsnummer och PIN-kod, klicka sedan på "OK".
  3. Gå till "Mina sidor" och välj "Mina lån"
  4. Klicka på "Hämta e-lån" vid den aktuella titeln,
  5. Klicka på "Öppna: Lyssna i dator".
  6. Spelaren öppnas i en ny flik och uppläsningen startar där du slutade lyssna förra gången.