118053
Färga garn och sticka [Elektronisk resurs] : naturligt med växter, svampar, lavar och löss / Anna Bauer, Eva Zethrraeus.
Färga garn och sticka [Elektronisk resurs] : naturligt med växter, svampar, lavar och löss / Anna Bauer, Eva Zethrraeus.
Av: Bauer, Anna, 1976-
Utgivningsår: 2022.
Språk: Svenska
Medietyp: E-bok
Förlag: Polaris fakta
ISBN: 978-91-89716-24-7
Anmärkning:
E-bok.
Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Innehållsbeskrivning
Välkommen till en färgsprakande, inspirerande och praktisk handbok om att färga garn med färgämnen från naturen och sedan sticka riktigt härliga plagg med resultatet. Författarna har grävt djupt i gamla växtfärgningsböcker, testat och sedan både vidareutvecklat traditionella recept och experimenterat fram nya. Målsättningen har varit att få så beständiga färger med så lite kemikalier som möjligt och samtidigt göra upp med fördomen att växtfärgning bara blir smutsgult! I den här boken samsas regnbågens alla färger. Naturfärgning är en upplevelse med många dimensioner: färg, kemi, hantverk och att komma ut i naturen och lära känna sin flora och inte minst sticka med sitt färgade garn. Boken innehåller 30 grundrecept på färger från växter, lavar, svampar och löss, och massor av tips och idéer på hur man vidareutvecklar dem. Naturligtvis får läsaren också beskrivningar på ett antal färgstarka stickade plagg. Författarna delar ett brinnande intresse för stickning och har färgat garn tillsammans under flera år. De har båda ateljéer på Konstepidemin i Göteborg. Anna Bauer har tidigare utkommit med böckerna Hönsestrik - A Love Story och Hönsestrik Forever. "En grundlig och pedagogisk bok om hur man färgar garn ... cool design som vanligt när Anna Bauer är i farten." Tidningen Stickat och sånt "En inspirerande bok för den som är intresserad av att färga garn för hand och lära sig mer om hantverket från grunden. Betyg 4, mycket bra." Bibliotekstjänst "En vacker bok, både att ha i händerna och bilderna inuti. Väldigt mycket matnyttig fakta om att färga garn med färgämnen från naturen ... Jag blir så inspirerad och sugen på att prova att färga själv! Har du funderat på växtfärgning och vill ha allt du behöver veta samlat på ett ställe är detta verkligen en bok för dig!" Stickgäris [Elib].

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

76005
Av: Nilsson, Mats-Eric
103434
Av: Perlheden, Malin
116312
Av: Koski, Eija
103289
Av: Gustafsson, Lina
107326
Av: Gospic, Katarina
116602
Av: Dunkels, Elza
108048
Av: Nordström, Rickard
116875
Av: Lyth, Helena
106304
Av: Wetterberg, Gunnar
103200
Av: Elomaa, Johanna

Språk

Mer om titeln

Loading...

Om författaren

Loading...

Taggar